توصیه های مهم رژیم غذایی در ایام نوروز

دسته‌بندی نشده


ویروس کرونا نام گرفت ویروس کوئید 19
این امر نه تنها زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان را مختل می کند ، بلکه آنها را از انجام مراسم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران باز می دارد. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی را محدود کنند.

توصیه ما به شما این است که برنامه های سفر و بازدیدهای نوروزی خود را تا حد ممکن به تعویق بیندازید. اما اگر یک گردهمایی خانوادگی کوچک دارید ، توصیه هایی دارید تغذیه از این روزها برای کاهش مشکلات ناشی از آن استفاده کنید.

ابتدا غذاهای پرمصرف نوروزی را ارائه می دهیم:

میوه ها:

میوه ها از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت هستند ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارند:

1. آنها حاوی آنتی اکسیدان های مختلف هستند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که رادیکال های آزاد را برای جلوگیری از بیماری ها خنثی کرده و اثرات سن بر بدن را به تأخیر می اندازند. (اثر ضد پیری)

2. از آنجایی که این گروه از غذاها عموماً بدون فرآیند تهیه و پخت مصرف می شوند ، از بین رفتن مواد مغذی و آنزیم های مفید آنها بسیار ناچیز است.

3. انرژی کمی دارند. البته آنها حاوی انرژی هستند و نظر کلی که “میوه شما را غلیظ نمی کند” اشتباه است و هر 100 گرم میوه معادل 5-6 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت مهم: برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم و مزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند ، میان وعده یا فست فود محسوب نمی شوند و بیشتر ویژگی های توصیف شده برای گروه میوه ها را دارند. با این حال ، توجه به این نکته ضروری است که میوه های خشک کالری بیشتری در واحد حجم دارند. به همین دلیل آنها مانند آجیل هایی هستند که با همه فوایدشان ، اگر زیاد مصرف شوند ، چرب هستند.

آجیل:

آجیل ها به گروهی از پروتئین ها تعلق دارند. آجیل در حضور مواد مغذی و ویتامین ها قوی است. این گروه دارای مزایا و معایبی است:

1. کالری بالایی دارند استفاده از این گروه از غذاها کالری زیادی را برای بدن تأمین می کند که باید به درستی محاسبه و در بخش روزانه پروتئین در گروه پروتئین گنجانده شود.

2. سدیم بالایی دارند. اگرچه میزان سدیم در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست ، اما معمولاً در طول مراحل آماده سازی نمک به آن اضافه می شود. سطوح بالای سدیم برای افراد سالم و افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند مناسب نیست.

3. بسیاری از خواص آنها مربوط به چربی های اشباع نشده است ، بنابراین خوردن آجیل مشکلی ایجاد نمی کند. اما روغن ها و چربی ها 9 کیلوکالری انرژی در گرم دارند ، چه خوب باشند و چه بد.

4- ماندگاری بیشتر می تواند نوع روغن ها را تغییر داده و از خواص تغذیه ای آنها بکاهد.

5- اگر شما از جمله افرادی هستید که در نوروز مقدار زیادی آجیل مصرف می کنید ، هنگام خوردن سایر غذاهای پروتئینی ، یعنی گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی باید مراقب باشید.

آب نبات

کسانی که بعد از نوروز دچار اضافه وزن می شوند ، شیرینی را بزرگترین مقصر می دانند. شیرینی متعلق به گروه غلات است. آرد شیرینی پزی نوعی دانه تصفیه شده است که سبوس را از دانه جدا می کند تا شکل و طعم بهتری به آن ببخشد.

از دست دادن سبوس منجر به چندین رویداد مهم در غذاهای زیر شده است:

1. این غذاها سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن هستند.

2. کمبود سبوس باعث افزایش سریع قند خون پس از مصرف این غذاها می شود و در نهایت پس از خوردن این غذاها در مدت زمان کوتاهی احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. سبوس آب زیادی را جذب می کند و سرعت حرکت غذا را در دستگاه گوارش افزایش می دهد. حذف سبوس مقدار غذا در معده را کاهش می دهد و همچنین سرعت غذا را از طریق روده کاهش می دهد و باعث یبوست می شود.

جنبه های منفی ذکر شده مربوط به آرد تصفیه شده است. حالا فرض کنید می خواهید این کیک را بپزید. حتما کمی شکر و روغن یا کره و خامه و شیر بدون چربی به آن اضافه کنید. از آنجا که این غذاها فاقد هرگونه ویتامین یا مواد مغذی هستند ، مصرف طولانی مدت آنها می تواند بدن را از دریافت کالری و دریافت سوء تغذیه محروم کند. یکی از عوارض سوء تغذیه از دست دادن اشتها است.

توصیه های مهم رژیم غذایی در ایام نوروز:

به یاد داشته باشید که روزانه حداقل 3 وعده غذایی اصلی (صبحانه ، ناهار و شام) بخورید.

– نوروز برای تنظیم رژیم غذایی بهتر از هر زمان دیگری و استفاده از آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و به میزان متعادل است. شرط حجم غذا می تواند در هر غذای اصلی گنجانده شود کاهش. او مخصوصاً شام را خیلی کوتاه می خواست.


صبحانه این غذا یکی از مهمترین غذاها است ، مخصوصاً برای سلامتی و رفاه مردم. در تعطیلات ، افراد بهتر است زودتر بخوابند تا صبح بتوانند با طراوت از خواب بیدار شوند و صبحانه ای کامل شامل نان ، شیر ، پنیر و گردو مناسب بخورند. بهتر است تا حد امکان از صبحانه ، کره ، خامه ، دوغ و رژیم غذایی متنوع با استفاده از تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه و آب میوه های طبیعی خودداری کنید.

میوه ها شامل انواع توت ها ، کشمش و خرما هستند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید در مهمانی ها از خوردن میوه امتناع کنید ، توصیه می کنیم این مواد را از صبحانه تا صبح مصرف کنید (مصرف چای نیز ممنوع است)

-به دلیل مصرف زیاد قند در تعطیلات ، مصرف قند را با چای تا حد امکان محدود کنید.

هرم راهنمای غذا مصرف 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در ایام نوروز ، مصرف مقادیر زیاد میوه معمولاً به دلیل در دسترس بودن بیشتر میوه بسیار زیاد و زیاد است. بنابراین ، به ویژه اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید ، مصرف میوه خود را به 2 تا 4 واحد در روز محدود کنید.

– اگر شیرینی می خورید ، باید نسبت نان و برنج را در ظرف ها کاهش دهید. در این شرایط ، استفاده از سالاد یا سبزیجات همراه غذا می تواند از پرخوری یا سوء تغذیه جلوگیری کرده و احساس سیری ایجاد کند.

– قاطعانه تعیین کنید که میزان آب نبات و شکلات شما در روز چقدر و چند عدد آجیل است. سهم خود را کنار بگذارید و دیگر درخواست نکنید.

مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش دهید. غذاهای پخته و بخارپز بیشتر بخورید.

شما می توانید از کدو تنبل ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ غذای عالی تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارد و در عین حال کالری بالایی ندارد.

– روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید کاهش مصرف آب در نوروز یکی از مهمترین خطرات سلامتی است.
از سوی دیگر ، مصرف آب از پرخوری جلوگیری می کند و باعث احساس سیری می شود.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد ، این می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. مصرف بیش از حد تنقلات ، شیرینی ها و شکلات این روزها در کودکان اغلب باعث سوء هاضمه مانند درد معده ، تهوع و استفراغ و همچنین جلوگیری از خوردن وعده های اصلی آنها می شود و باعث می شود این حالت در تعطیلات به مدت 2 هفته دوام بیاورد ، پیچیدگی هیچ کدام نیست سرگرم کننده و نه راحت

– شیرینی و شکلات می توانند اشتها را به ویژه در کودکان کاهش دهند. بنابراین ، توصیه می شود که آنها را کمتر ، 2 تا 3 ساعت بعد از وعده غذایی اصلی مصرف کنید.

شیرینی و شکلات را دور از دید نگه دارید. هنگامی که کیک روی میز است ، طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار تمایل داشته باشید
خوردن شیرینی.

فعالیت بدنی و ورزش مناسب داشته باشید.

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *