آیا ادویه تاریخ انقضا دارد؟

دسته‌بندی نشده


چه آشپز خانگی آماتور باشید یا آشپز ماهر ، احتمالاً می دانید که کمد پر از ادویه جات یکی از رازهای بهبود طعم غذای شما است. شاید ندانید که ادویه جات نه تنها طعم غذا را بهبود می بخشد ، بلکه می تواند رنگ و لعاب غذای شما را نیز افزایش دهد.

بسیاری از ادویه جات و گیاهان معمولی مانند میخک ، زردچوبه ، رزماری ، مریم گلی و دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند. علاوه بر این ، شواهد نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای حاوی ادویه جات و گیاهان می تواند خطر بیماری های قلبی و تنفسی را کاهش دهد.

اگر مدتی است که از گیاهان و ادویه جات استفاده می کنید ، ممکن است برای خود فکر کنید که آیا تاریخ مصرف آنها منقضی می شود؟ و چه زمانی باید تعویض شوند؟ این مقاله به مدت زمان ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات و چگونگی تشخیص سالم بودن آنها می پردازد.

ماندگاری گیاهان و ادویه جات

سازمان غذا و دارو می گوید ادویه جات ترشی جات هستند که می توانند به صورت کامل ، خرد شده یا آسیاب شده استفاده شوند و عملکرد اصلی آنها افزودن ادویه و طعم است. در دنیای آشپزی ، ادویه جات ترشی جات از ریشه یا ساقه و برگ گیاهان خشک شده و پوست گرفته تهیه می شود.

در تعیین ماندگاری گیاهان خشک شده و ادویه جات ترشی جات ، باید به ماهیت ، روش درمان و نحوه نگهداری آنها توجه شود. به عنوان مثال ، ادویه جات خشک دوام بیشتری نسبت به گیاهان خشک دارند و هرچه کمتر فرآوری شوند ، ماندگاری بیشتری دارند. عمر گیاهان خشک شده معمولاً 1 تا 3 سال است. نمونه هایی از این گیاهان:

  • ریحان
  • پونه کوهی
  • آویشن
  • رزماری
  • بوی برگها
  • ضربه بزنید
  • جعفری
  • تقویم
  • کسب و کار
  • مرزنجوش
  • مریم‌گلی

عمر مفید ادویه جات ترشی جات یا پودرهای سبزیجات معمولاً 2-3 سال است. برخی از نمونه های رایج عبارتند از:

  • پودر زنجبیل
  • پودر سیر
  • دارچین آسیاب شده
  • پودر فلفل قرمز
  • پودر زردچوبه
  • فلفل تند
  • داریک
  • فلفل قرمز
  • تکه های فلفل قرمز را برش دهید
  • مخلوط ادویه

ادویه جات ترشی جات یا دانه های درشت بیشترین ماندگاری را دارند زیرا کمتر در معرض هوا ، نور و رطوبت هستند. به دلیل اندازه بزرگ ، می توانند روغن ها و طعم های معطر بیشتری نسبت به نمونه های آسیاب شده در خود حفظ کنند. با مراقبت مناسب ، آنها می توانند تا 4 سال دوام بیاورند. نمونه هایی از این ادویه جات ترشی جات:

  • همه دانه های فلفل
  • تقویم
  • دانه های خردل
  • دانه رازیانه
  • زیره سیاه
  • دانه زیره سبز
  • جوز هندی کامل
  • میخک ها
  • چوب دارچین
  • فلفل چیلی خشک شده
  • علف لیمو

نمک از این قاعده مستثنی است زیرا بدون توجه به اندازه و شکل آن خراب نمی شود و می تواند به طور نامحدود مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه تعیین کیفیت ادویه جات ترشی جات

گیاهان خشک و ادویه جات ترشی جات در اصل مرده یا “خراب” هستند. وقتی گفته می شود ادویه ای خراب شده است ، این بدان معناست که طعم ، قدرت و رنگ زیادی را از دست داده است. خوشبختانه بعید است مصرف ادویه های خراب باعث بیماری شود.

بسیاری از ادویه جات خریداری شده در فروشگاه بر اساس تاریخ طبقه بندی می شوند ، که کیفیت و طعم ادویه ها را تعیین می کند. اگر نمی دانید چه مدت است که ادویه جات خریداری کرده اید ، می توانید با بررسی عطر و طعم آنها ، کیفیت آنها را تعیین کنید. مقدار کمی ادویه را در کف دست خرد کرده یا مالش دهید. اگر عطر ملایم و طعم آن بی مزه است ، احتمالاً زمان خرید ادویه جات جدید فرا رسیده است.

روش ذخیره ادویه جات به منظور حداکثر عمر مفید

کاهش اثرات ادویه جات ترشی جات بر هوا ، گرما ، نور و رطوبت می تواند عمر مفید گیاهان و ادویه ها را افزایش دهد و در صورت خرید ، احتمال دور ریختن و ذخیره آنها کمتر است. در حالی که نگهداری ادویه جات در شیشه های شیشه ای و نزدیک اجاق گاز می تواند راحت و زیبا باشد ، ذخیره آنها در نزدیک اجاق گاز راه خوبی برای حفظ طعم آنها نیست.

آنها باید در مکانی خنک ، خشک و تاریک ، مانند انبار ، کشو یا کمد ، دور از اجاق گاز نگهداری شوند ، که مکان بسیار خوبی است. همچنین درب ظرفی که ادویه ها را در آن نگهداری می کنید باید محکم بسته شود و خود ظرف بدون سوراخ باشد. ظروف شیشه ای یا سرامیکی انتخاب خوبی هستند زیرا به راحتی تمیز می شوند و از ورود هوا و رطوبت به ظرف جلوگیری می کنند.

بسیاری از افراد نیز از ظروف پلاستیکی استفاده می کنند ، اما معمولاً در هوا نفوذ کرده و می توانند رنگ و بوی ادویه جات را جذب کنند. اگر می خواهید دوباره از آنها استفاده کنید ، تمیز کردن آنها دشوار است.

ظروف فولادی ضد زنگ یا قلع نیز استفاده می شود ، اما از آنجا که فلز رسانای گرما است و ادویه ها باید از منبع گرما دور باشند ، این ظروف نیز مناسب نیستند. در حالی که ادویه جات نیازی به یخ زدن ندارند ، ادویه های قرمز مانند فلفل قرمز در صورت سرد شدن رنگدانه خود را برای مدت بیشتری حفظ می کنند.

ادویه هایی که حاوی روغن هستند ، مانند کنجد ، اگر در یخچال نگهداری شوند ، از سرما منجمد می شوند. همچنین به خاطر داشته باشید که رطوبت می تواند به سرعت طعم و بافت ادویه جات شما را تضعیف کرده و باعث ایجاد کپک شود.

اگر هریک از ظروف کپک زده بود ، آن را دور بریزید. برای خشک نگه داشتن ادویه جات ترشی جات ، آنها را باید با قاشق در غذا قرار داد و ظرفی که ادویه ها در آن نگهداری می شوند را نباید به غذای بخار شده نزدیک کرد و مستقیماً روی غذا پاشید.

آیا ادویه های تاریخ مصرف گذشته می تواند منقضی شود؟

نه ، ادویه های بد نمی توانند مریض شوند. کیفیت ادویه جات ترشی جات ممکن است ضعیف باشد ، اما منقضی نمی شوند. تاریخ روی بطری محصول نشان می دهد که کالایی که خریداری کرده اید تازه است (و به یاد داشته باشید که طراوت بیشتر طعم دارد) ، اما هنوز می توانید از آن ادویه استفاده کنید حتی اگر تاریخ مصرف آن تمام شده باشد. از آنجا که ادویه جات خشک هستند ، رطوبت به آنها آسیب نمی رساند. آنها معمولاً باکتری ها را کپک زده یا جذب نمی کنند ، بنابراین شما بیمار نمی شوید.

حاشیه نویسی

گیاهان و ادویه جات ترشی جات نقش مهمی در طعم دادن و حفظ غذا دارند. ماندگاری گیاهان خشک شده و ادویه جات ترشی جات بسیار طولانی است – از 1 تا 4 سال ، اما ماندگاری دقیق بستگی به نوع ادویه جات و پردازش و ذخیره آنها دارد. به طور کلی ، مصرف ادویه جات منقضی نشده خطرناک نیست ، اما طعم آنها به مرور از بین می رود. همیشه ادویه ها را از گرما ، نور ، هوا و رطوبت دور نگه دارید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند ، کمتر دور بریزید و کمتر مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *