متخصص تغذیه و پیری متخصص تغذیه و تغذیه بالینی

دسته‌بندی نشده


همه چیز در مورد تغذیه و پیری است

تغذیه و پیری یکی از موضوعات تغذیه این است که به آن پرداخته می شود. با افزایش سن ، تغییرات فیزیولوژیکی به آرامی در تمام سیستم های بدن رخ می دهد. این تغییرات تحت تأثیر عوامل زیادی از جمله حوادث زندگی ، بیماری ها ، ویژگی های ژنتیکی و عوامل اقتصادی-اجتماعی است. (متخصص تغذیه تهران)

این تغییرات شامل طعم ، بینایی ، بو و موارد دیگر است. تغییرات در احساسات ، که هر یک می تواند به نحوی بر مصرف غذای افراد مسن تأثیر بگذارد. بارزترین این تغییرات احساس چشایی و بویایی است که منجر به کاهش میل به مصرف غذا یا افزایش موادی مانند نمک ، شکر و چربی می شود.

از دست دادن دندان یکی دیگر از رویدادهایی است که می تواند جویدن غذا را با مشکل مواجه کرده و میزان مصرف مناسب غذا را کاهش دهد.

تغذیه و پیری

تغذیه برای افراد مسن

برای بسیاری از نسل های قبلی ، پرخوری نشانه سلامتی است. بنابراین اگر یکی از اعضای خانواده بزرگتر ، مانند پدربزرگ ، وزن خود را کاهش دهد و دیگر تمایل زیادی به غذا نداشته باشد ، چه می شود؟ در این مورد ، شما باید معیارهای خاصی را رعایت کنید تا از سوء تغذیه و عواقب آن جلوگیری کنید.

وقتی بچه بودید که با مادربزرگش ملاقات می کرد ، او غذاهای شگفت انگیزی را برای مهمانان آماده می کرد. با مهارت آشپزی معروف مادربزرگتان ، کباب های آبدار ، شیرینی های خانگی ، پای سیب خوشمزه و یک پای شکلاتی منحصر به فرد به شما داده شد. اما اکنون که به سن خاصی رسیده است ، به نظر می رسد نگرش او نسبت به غذا تغییر کرده است. کسی که دو بار در روز غذا می خورد ، به اندازه یک گنجشک می خورد. چی شد؟

متأسفانه اغلب افراد بالای 70 سال به اندازه کافی غذا نمی خورند ، بنابراین نیازهای تغذیه ای آنها برآورده نمی شود. در حقیقت ، با افزایش سن ، متابولیسم بدن ما کند می شود. این بدان معناست که بدن انرژی کمتری برای انجام فعالیت های مختلف مصرف می کند. بنابراین طبیعی است که اشتهای انسان کاهش یابد. علاوه بر این ، بعد از هر وعده غذایی معمولی سریعتر احساس سیری می کنند. در بیشتر موارد ، نیازی به نگرانی نیست. مگر اینکه کاهش اشتها در ظاهر طبیعی منجر به سوء تغذیه شود.

نکاتی در مورد تغذیه و پیری

استفاده از طعم های مختلف غذایی ، مانند آب لیمو ، فلفل و ادویه های گیاهی ، می تواند علاقه فرد را به غذا تا حدی افزایش دهد. تغییرات کلی در دستگاه گوارش مانند کاهش کلی پارامترهای عملکردی و تغییر ترشحات آن نیز بر تغذیه انسان تأثیر مستقیم دارد. مصرف صحیح آب و فیبر غذایی می تواند در تنظیم صحیح عملکرد دستگاه گوارش مثر باشد.

برخی تغییرات نیز به طور غیر مستقیم بر وضعیت تغذیه انسان تأثیر می گذارد. با افزایش سن ، توده عضلانی بدن کاهش می یابد و توده چربی افزایش می یابد. از سوی دیگر ، توانایی بدن برای سنتز پروتئین ها کاهش می یابد. این تغییرات می تواند بر عملکردهای حیاتی بدن تأثیر بگذارد. با این حال ، یکی از مهمترین اثرات از دست دادن ماهیچه ها کاهش متابولیسم پایه بدن و حساسیت فرد به افزایش وزن است که می تواند تا حدی با کنترل مصرف غذا و افزایش فعالیت بدنی جبران شود.

با افزایش سن ، توده استخوانی از بین می رود و فرد مستعد ابتلا به اختلالی مانند پوکی استخوان ، شکستگی استخوان و ناتوانی شدید می شود. تمرینات مقاومتی و مصرف کافی کلسیم راه هایی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری است. بیماری های دیگر مانند بیماری های تصلب شرایین ، فشار خون بالا ، دیابت و استفاده از داروهای مختلف مرتبط با این بیماری ها نیز بر رژیم غذایی و وضعیت تغذیه انسان تأثیر می گذارد.

بسیاری از داروها بر اشتهای فرد تأثیر می گذارد. برخی دیگر در جذب و استفاده از مواد مغذی در بدن اختلال ایجاد می کنند و در نهایت منجر به کمبودهای تغذیه ای خاصی می شوند.

نیازهای تغذیه ای و پیری خاص

یکی از نکات مهم در مورد رژیم غذایی سالمندان این است که نیازهای انرژی آنها کاهش می یابد ، اما نیاز به مواد مغذی مانند ویتامین ها همچنان بالاست. به همین دلیل ، افراد مسن باید غذاهایی بخورند که در مقایسه با انرژی ، دارای مواد مغذی بالایی هستند. به عنوان مثال ، شیر کم چرب حاوی مواد مغذی مشابه انواع دیگر شیر است ، اما به دلیل محتوای کم چربی ، انرژی کمتری دارد.

به دلیل کاهش جذب پروتئین و سنتز پایین بدن ، افراد مسن به انواع پروتئین های با کیفیت بالا مانند تخم مرغ ، گوشت بدون چربی و حبوبات نیاز دارند. کاهش کامل چربی در رژیم غذایی سالمندان منطقی ترین راه برای کاهش مصرف انرژی است و در بسیاری از موارد برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن ضروری است.

با توجه به اینکه حدود 60 درصد از انرژی مورد نیاز باید توسط کربوهیدرات تامین شود ، استفاده از کمپلکس هایی مانند غلات کامل توصیه می شود. این گروه از غذاها به کنترل بهتر قند خون کمک می کند و همچنین مصرف فیبر غذایی را افزایش می دهد. فیبر علاوه بر کمک به عملکرد صحیح سیستم گوارش ، فواید سلامتی دیگری نیز دارد.

کمبود ویتامین برای بسیاری از افراد مسن مشهود نیست. اما استرس هر بیماری می تواند منجر به از دست دادن سهام و کمیابی شود. بدن قادر به ذخیره ویتامین های محلول در چربی است و معمولاً افراد مسن در معرض کمبود این ویتامین ها نیستند. با این حال ، اگر این افراد به اندازه کافی در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند ، باید از محصولات غنی شده با ویتامین D استفاده کنند.

تغذیه و پیری

تداوم نیازهای تغذیه ای و پیری خاص

برای دریافت مقدار کافی آهن ، توصیه می شود از میوه ها و سبزیجاتی که سرشار از ویتامین C هستند به همراه غذاهایی که سرشار از آن هستند استفاده کنید. روی یکی از مواد مغذی است که به طور موثر زخم ها را التیام می بخشد و اشتها را تحریک می کند. منابع شامل گوشت ، تخم مرغ و غذاهای دریایی است. این ماده مغذی به همراه ویتامین ها ج، هو مواد شیمیایی گیاهی لوتئین ، زآگزانتین و بتا کاروتن می توانند در جلوگیری یا کند کردن اختلال بینایی AMD یا دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن م effectiveثر باشند.

بهترین راه برای دریافت این مواد مغذی این است که روزانه 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید ، مخصوصاً آنهایی که برگهای آنها سبز تیره ، نارنجی و زرد است. غذاهایی مانند کلم ، کلم بروکلی ، اسفناج ، نخود فرنگی ، پرتقال و طالبی. ویتامین همی تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند.

تحقیقات این اثر ویتامین ها را نشان داده است هاین امر در مصرف منابع غذایی غنی مانند روغن گیاهی ، مغزها و … مشاهده می شود و استفاده از آن به عنوان مکمل م effectiveثر نیست. کمبود ویتامین B12این با از دست دادن حافظه و سایر اختلالات مانند انواع خاصی از کم خونی همراه است. به دلیل کاهش جذب این ماده در سنین بالا ، منابع غنی آن مانند گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ و … نیاز به مصرف دارد.

تداوم نیازهای تغذیه ای و پیری خاص

علاوه بر تمام مواد مغذی ذکر شده ، آب یکی از مهمترین آنهاست و دارای بسیاری از عملکردهای ضروری است ، مانند کاهش استرس کلیه و یبوست ، که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. با کاهش احساس تشنگی با افزایش سن ، افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که به طور مرتب انواع مایعات مانند آب ، شیر ، آب میوه و … را برای حفظ رطوبت بدن خود مصرف می کنند.

افراد در هر سنی برای سالم ماندن به مواد مغذی زیادی احتیاج دارند که با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می کند. از سوی دیگر ، مانند همه گروه های سنی ، برای افراد مسن مهم است که از غذاهای متنوع استفاده کنند. از آنجا که هیچ ماده غذایی یا مکمل دارای تمام مواد مغذی نیست ، برای دریافت طیف وسیعی از مواد مغذی به انواع غذاها نیاز دارید.

توصیه هایی در مورد چگونگی دستیابی به این هدف وجود دارد. به عنوان مثال ، یک وعده غذایی خوب باید حداقل شامل سه غذای رنگ متفاوت باشد. یا توصیه می شود از غذاهای با بافت متفاوت مانند نان سبوس دار ، لوبیا سرخ کرده و حداقل 5 واحد میوه و سبزیجات استفاده کنید.

سوء تغذیه: علل و خطرات

اغلب رژیم غذایی افراد مسن با عوامل مختلفی تعیین می شود. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • بیماری یا مشکل جسمی (مانند سرطان ، عفونت و مشکلات گوارشی)
  • بیماریهای روانی (مانند افسردگی و اضطراب)
  • بیماریهای عصبی (مانند آلزایمر ، پارکینسون ، زوال عقل)
  • انزوا
  • اعتیاد
  • مشکلات خانوادگی یا بین فردی
  • مشکلات دهان و دندان (دندان مصنوعی نامناسب یا بیماری لثه)
  • درمان و داروهای خاص
  • عمل جراحي

تغذیه و پیری

سوء تغذیه می تواند پیامدهای جدی برای سلامتی و رفاه انسان داشته باشد. این پیامدها ممکن است شامل از دست دادن عضلات ، خستگی ، افزایش خطر زمین خوردن ، استعداد ابتلا به عفونت ، تشدید بیماری های مزمن و غیره باشد. همچنین به کاهش کیفیت زندگی و حتی بدتر از آن ، کوتاه شدن امید به زندگی کمک می کند. بنابراین درک دلایل و یافتن راه هایی برای جبران این وضعیت بسیار مهم است.

مواد مغذی ضروری برای افراد مسن

در هر سنی باید غذای کافی بخوریم تا نیازهای تغذیه ای خود را برآورده کنیم. ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و کربوهیدرات ها نقش خود را ایفا می کنند زیرا همه آنها برای عملکرد صحیح بدن انسان ضروری هستند.

با این حال ، برخی از مواد مغذی در دوران سالمندی نیاز به نظارت ویژه دارند. زیرا اکثر سالمندان آنها را به اندازه کافی مصرف نمی کنند. این مواد مغذی برای حفظ سلامت سالمندان ضروری است. در اینجا برخی از مهمترین مواد مغذی ذکر شده است:

پروتئین

پروتئین یکی از اجزای اصلی بدن انسان است. چندین نقش مهم در بدن ایفا می کند و در حفظ توده عضلانی مهم است. تخمین زده می شود که 30 تا 50 درصد از سالمندان در خانه های سالمندان یا مراکز مشابه از کمبود پروتئین رنج می برند. لیست غذاهای پروتئینی شامل موارد زیر است:

  1. گوشت و ماهی
  2. تخم مرغ
  3. لبنیات
  4. لوبیا
  5. آجیل و دانه ها

افراد بالای 70 سال باید حداقل 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (0.8 گرم / کیلوگرم در روز) بخورند.

کلسیم و ویتامین D

کلسیم و ویتامین D مواد مغذی ضروری برای استخوان ها هستند. آنها از پوکی استخوان محافظت می کنند ، که باعث شکنندگی استخوان ها و افزایش خطر افتادن تصادفی می شود. کلسیم و ویتامین D در بسیاری از غذاها از جمله محصولات لبنی یافت می شود. اکثر مردم هر روز به اندازه کافی کلسیم و ویتامین D دریافت نمی کنند.مقامات بهداشت عمومی به افراد 50 ساله و بالاتر توصیه می کنند که روزانه 1200 میلی گرم کلسیم و 800 تا 2000 IU ویتامین D مصرف کنند.از پزشک خود برای رسیدن به این اهداف کمک بگیرید. پزشک اغلب استفاده از مکمل ها را توصیه می کند.

فیبر

اکثر افراد مسن به طور روزانه فیبر کافی مصرف نمی کنند. فیبر سرشار از فواید سلامتی است. این ماده در برابر یبوست محافظت می کند ، سلامت روده را حفظ کرده و کلسترول را کاهش می دهد. بسیاری از غذاها ، مانند نان و غلات سبوس دار ، سبزیجات ، میوه ها و حبوبات ، حاوی فیبر هستند. مردان بالای 70 سال باید 30 گرم فیبر در روز و زنان باید 21 گرم فیبر در روز مصرف کنند. در صورت لزوم ، پزشک ممکن است مکمل فیبر را به صورت روزانه توصیه کند.

تغذیه و پیری

راهنمای تغذیه برای سالمندان

ترجیحات غذایی

برای اطمینان از سلامتی ، همه باید با متخصص تغذیه مشورت کنند. پزشک نمونه نهایی رفتار سالم در طول سالهاست که مقدار و نوع توصیه شده غذا را ارائه می دهد. با پیروی از توصیه های پزشک ، می توانید نیازهای ویتامین ها ، مواد معدنی و سایر مواد مغذی را برآورده کنید و همچنین خطر برخی مشکلات سلامتی را کاهش دهید.

توصیه هایی برای محرک اشتها

در اینجا نکاتی وجود دارد که افراد مسن می توانند برای تأمین نیازهای تغذیه ای روزانه خود رعایت کنند:

  1. هر روز انرژی کافی دریافت کنید. رژیم غذایی افراد مسن باید حداقل 1500 کالری برای زنان و 2000 کالری برای مردان باشد.
  2. اگر از میوه و سبزیجات کافی استفاده نمی کنید ، حتما مکمل های ویتامین و مواد معدنی را در نظر بگیرید.
  3. اگر احساس گرسنگی نمی کنید ، رژیم خود را با افزودن جایگزین به غذا تکمیل کنید. محصولات مختلفی برای انتخاب وجود دارد ، مانند پودینگ و نوشیدنی های مغذی. برای مشاوره در انتخاب گزینه مناسب با پزشک خود مشورت کنید.
  4. برای مشاوره شخصی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

در پایان

زیرا تغذیه مناسب پایه و اساس سلامت است. حفظ آن در تمام مراحل زندگی بسیار مهم است. سوء تغذیه می تواند پیامدهای زیادی برای افراد مسن داشته باشد. پیرسالان عزیز خود را متعادل و سالم دنبال کنید ، همانطور که در جوانی از شما مراقبت می کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *