غذاهای دودی پرخطر – متخصص تغذیه اصفهان

دسته‌بندی نشده


غذاهای دودی ؛ خوشمزه اما خطرناک

خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل یک پاکت سیگار یا 4 روز استنشاق هوای آلوده شهر است! در این مقاله دکتر متخصص تغذیه اصفهان. بخشی از وب سایت رضا اطمینانانی اطلاعاتی در مورد غذاهای خطرناک سیگار کشیدن در اختیار شما قرار می دهد.

سیگار کشیدن فرآیندی است که شامل پخت و پز ، چشیدن و نگهداری طولانی مدت مواد غذایی است. در طی این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). وقتی داغ سیگار می کشید ، غذا برای چند ساعت در معرض دود قرار می گیرد ، بنابراین غذای خام مانند گوشت یا ماهی در این فرآیند کاملاً پخته می شود. در طول سیگار کشیدن سرد ، غذا به مدت طولانی ، گاهی حتی چند روز در معرض دود قرار می گیرد ، به طوری که می توان آن را برای مدت طولانی ذخیره یا طعم داد. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه های مختلف نیز دودی می شوند .گاهی طعم دهنده ها به سوخت مورد استفاده برای دود غذا اضافه می شوند.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج سبز ، شکر و چای برای دود چای استفاده می شود. این مواد زیر تابه قرار می گیرند ، سپس گوشت یا غذای دیگر را داخل تابه می ریزند و غذا را به آرامی دود می کنند. اگرچه این غذا دودی است ، اما بوی مخلوط برنج و چای را می گیرد.

در اروپا ، از چوب بلوط به طور سنتی برای دود گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بلوط اغلب برای دود کردن غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از چوب درختان میوه مانند گیلاس یا آلو برای سیگار کشیدن نیز استفاده می شود.

در گذشته در مزارع غربی ساختمان خاصی به نام خانه دود وجود داشت. در این قسمت انواع گوشت ها دود می شد و سپس این گوشت نگهداری می شد.

امروزه در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که با تقطیر ، تصفیه و تمرکز دود ساده بدست می آید که عوارض جانبی کمتری دارد.

خطرات غذاهای دودی پرخطر

فرآیند سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی های موجود در محصول را کند می کند ، اما از سوی دیگر ، صدها ترکیب سمی مضر برای سلامتی انسان تا به امروز در دود شناسایی شده و در برخی موارد نشان داده شده است که سرطان زا باشد

برخی از مواد موجود در دود شبیه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار است. با تحریک دستگاه گوارش ، این ترکیبات می توانند سلامت انسان را تحت تأثیر قرار دهند و خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان معده و روده را افزایش دهند. جالب است بدانید خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل یک پاکت سیگار یا 4 روز استنشاق هوای آلوده در شهر است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا هستند و وارد محصول دودی می شوند. این مشکل در محصولاتی که به طور سنتی خارج از مراقبت های بهداشتی تولید می شوند بسیار زیاد است.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن مشتق شده از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون موجود در محصول ترکیب شده و رنگ خاصی از محصولات دودی را تشکیل می دهد. مونوکسید کربن میزان میکروب های هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیداسیون چربی را کند می کند. مونوکسید کربن ، از سوی دیگر ، با تحریک میکروب های تولید کننده هیستامین و ایجاد واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کننده ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد.


بیشتر بدانید: آسیب قند را بررسی کنید


در طول فرآیند دودی ، ترکیبات پراکسید روی سطح محصولات گوشتی ایجاد می شود که به نوبه خود خطر سرطان زایی محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز را در محصول افزایش می دهد. این باکتری یکی از عوامل مسمومیت غذایی است ، در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر می تواند علائم شدیدی ایجاد کند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد ، مواد اولیه گوشت برای سیگار کشیدن استفاده می شود. حاوی آلاینده ها و ترکیبات اولیه ناشی از فساد مواد غذایی است. به دلیل تغییر طعم غذا در طول فرآیند سیگار کشیدن ، تشخیص فساد اولیه غذا دشوار است.

در میان محصولات دودی ، سوسیس و محصولات گوشت سوسیس به دلیل سوء استفاده در جامعه ، خطرناک ترین آنها برای سلامت مصرف کننده است. شکی نیست که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که در بدن به احتمال زیاد به نیتروزامین تبدیل می شود) نسبت به سوسیس های معمولی است. استفاده از چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است ، جایی که چنین محصولاتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به بیماریهای مختلف با محصولات سیگار با بیماریهای ناشی از مصرف زیاد چربی اشباع شده یکسان است.

غذای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان

توصیه ها

1- اگر به گوشت یا نمک دودی علاقه دارید ، فقط گاهی اوقات و به مقدار کم از آن استفاده کنید. زیرا این محصولات به تدریج تأثیر منفی بر بدن می گذارند. تا جایی که ممکن است در یک زمان یا به مدت طولانی از آنها استفاده نکنید.

2- هنگام سیگار کشیدن محصولاتی مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس از مقدار زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین ، استفاده از این محصولات در افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افرادی که از میگرن رنج می برند نیز باید از مصرف گوشت دودی خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامین هستند ، می توانند این نوع سردرد را تشدید کنند.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی رژیم غذایی و میزان و روش غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان رضا آتمینانی کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای سالم بودن

محصولات تراریخته و تغذیه ای

آسیب قندها را بررسی کنید



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *