تا زمانی که آزمایش کلسترول را انجام ندهید یا مشکلاتی در اندام های خود مانند آنژین صدری، بیماری قلبی یا سکته نداشته باشید، متوجه نخواهید شد که کلسترول بالایی دارید. اگر سابقه کلسترول بالا در خانواده شما وجود دارد، باید با مراجعه منظم به پزشک، مراقب سطح کلسترول خود باشید.
کلسترول به سادگی به عنوان تجمع رسوبات چربی در شریان ها تعریف می شود. تجمع چربی می تواند از اواخر نوجوانی تا اوایل دهه بیست شروع شود. با گذشت زمان رسوبات چربی ضخیم شده و عروق را مسدود می کند که بر جریان خون تأثیر می گذارد. این به عنوان آترواسکلروز شناخته می شود. در موارد شدید، رسوبات چربی نیز می تواند باعث قطع کامل جریان خون شود. اگر رسوبات پاره شوند و خون در اطراف پارگی شروع به لخته شدن کند، لخته خون می تواند شریان را مسدود کند و از جریان مناسب خون به اندام های حیاتی جلوگیری کند.
هنگامی که شریانهایی که اکسیژن را به مغز میرسانند مسدود میشوند، این میتواند باعث سکته مغزی شود که معمولاً منجر به فلج یک طرف بدن و/یا آسیب مغزی میشود.
یکی دیگر از علائم کلسترول بالا، آنژین صدری است. این زمانی اتفاق میافتد که رسوبات چربی که روی شریانهای منتهی به قلب تجمع میکنند، مانع از رسیدن اکسیژن و خون کافی به قلب میشوند. مواقعی وجود دارد که قلب شما معمولاً در طول دورههای ورزش یا زمانی که احساس استرس میکنید به اکسیژن و خون بیشتری نسبت به حالت عادی نیاز دارد. در این مواقع است که احتمالاً حملات آنژین را تجربه خواهید کرد زیرا بدن شما در تقلا برای تامین اکسیژن و خون از طریق شریان های تنگ شده است. در طول حمله آنژین، احتمالاً درد شدیدی را در قفسه سینه خود تجربه خواهید کرد.
بدتر شدن بینایی یکی دیگر از علائم کلسترول بالا است. این زمانی اتفاق میافتد که رسوبات چربی در رگهایی که خون و اکسیژن را به چشم منتقل میکنند، ایجاد میشود. بینایی ممکن است به دلیل باریک شدن وریدهای تغذیه کننده شبکیه مختل شود و میزان خونی که در جریان است محدود شود.
کاهش سطح کلسترول در بدن با ورزش و کاهش وزن و همچنین ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی با مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات امکان پذیر است. همچنین با مصرف کمتر چربی می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و همچنین کاهش سطح کلسترول کمک کند.