اختلال خوردن اجتنابی/اختصاصی چیست و چگونه یک متخصص تغذیه می تواند کمک کند؟


فعالیت های آب نبات هالووین برای بچه ها

۱۸ اکتبر ۲۰۲۱

فعالیت های غذا و آشپزخانه برای جویندگان حواس دهانی

۱۰ دسامبر ۲۰۲۱

آخرین به روز رسانی در

پرهیز/تغذیه محدود چیست و چگونه یک متخصص تغذیه می تواند کمک کند

ARFID مخفف عبارت Restrictive Avoidance Eating Disorder است و تشخیص جدیدی برای اختلال خوردن در سال ۲۰۱۳ است. اما تا به امروز، بسیاری از پزشکان و متخصصان مراقبت های بهداشتی هنوز در مورد آن صحبت نمی کنند. برخلاف بی اشتهایی یا پرخوری عصبی، اغلب هیچ اختلال مرتبطی در بدن وجود ندارد. در عوض، مصرف غذا به دلیل یک مسئله حسی مربوط به بافت، بو یا طعم غذا یا غذاها محدود می شود. اضطراب یا ترس از خفگی یا بند آمدن در غذا؛ ضربه های قبلی تغذیه یا خوردن از جمله لوله های تغذیه یا تغذیه درمانی. اغلب در کودکان خردسال بسیار انتخابی یا انتخابی دیده می شود، اما اگر به موقع تشخیص داده نشود می تواند منجر به مشکلات وزن و رشد و کمبودهای تغذیه ای بالقوه شود.

این تشخیص یکی از چیزهایی است که من بیشتر و بیشتر در تمرین خود در کودکان و بزرگسالان می بینم. این اختلال خوردن نه تنها پیامدهای بالقوه درازمدت سلامتی دارد، بلکه می تواند عملکرد روانی اجتماعی افراد را نیز تحت تأثیر قرار دهد. اما هنگامی که توسط یک تیم تحصیل کرده از متخصصان مراقبت های بهداشتی مورد توجه قرار گیرد، می تواند به بهبود سلامت و زندگی فرد به طور کلی کمک کند!

در زیر، من اطلاعات بیشتری در مورد این اختلال خوردن جدید به همراه راه هایی که متخصصان تغذیه (مثل من) می توانند به شما کمک کنند، به اشتراک می گذارم!

اختلال خوردن اجتنابی/اختصاصی چیست و چگونه یک متخصص تغذیه می تواند کمک کند؟

ARFID (پرهیز از / اختلال خوردن محدود) چیست؟

با توجه به معیارهای تشخیصی DSM-5 شامل

  • اختلالات خوردن یا تغذیه که مشخصه آنهاست
    • کاهش وزن قابل توجه یا عدم برآورده کردن رشد مورد انتظار در کودکان
    • سوء تغذیه
    • تکیه بر مکمل های غذایی خوراکی یا روده ای
    • تداخل قابل توجه با عملکرد روانی اجتماعی
  • اختلالی که با یک عامل خارجی مشخص نمی شود، مانند دسترسی ضعیف به غذا یا هر مشکل روانی یا سلامتی دیگر
  • فرد تصویر بدنی تحریف شده ای ندارد

علائم اختلال غذا خوردن اجتنابی/انتخابی

  • بسیار انتخابی
  • اضطراب هنگام غذا خوردن
  • ترس از خفگی یا استفراغ
  • تنوع / پذیرش محدود غذا
  • کاهش وزن یا ناتوانی در افزایش وزن یا رشد (در کودکان)
  • اختلال پردازش حسی

برچسب های ARFID و زمان کمک گرفتن

  • از گروه های غذایی کامل و بافت های غذایی خودداری کنید
  • مشکل در آزمایش مواد غذایی با بافت، بو و طعم خاص
  • کمتر از ۲۰ نوع غذا را بپذیرید
  • اشتهای ضعیف
  • مشکل در جویدن/بلع
  • کاهش وزن قابل توجه
  • در کودکان وزن و/یا درصد قد بر روی منحنی رشد قرار می گیرد

چگونه یک متخصص تغذیه می تواند به رفع پرهیز/محدود کردن غذا کمک کند

  • کاهش زمان خوردن و اضطراب تغذیه.
  • کمبودهای تغذیه ای بالقوه را ارزیابی کرده و در صورت نیاز توصیه های مناسب ارائه دهید.
  • ارزیابی موانع تغذیه، از جمله علل مشکلات تغذیه یا خوردن.
  • در صورت نیاز به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اضافی (مانند درمانگر، کاردرمانگر یا گفتار درمانگر) ارجاع می شود.
  • آموزش در مورد نحوه و چه چیزی برای وعده های غذایی و میان وعده ها ارائه شود.
  • رویکردهای مثبت برای معرفی و کشف غذاهای جدید.
  • برای انتخاب غذاهای جدید برای امتحان کردن با هم کار کنید.

اهداف بلند مدت کار با یک متخصص تغذیه ARFID

  • کاهش زمان صرف غذا و اضطراب غذایی
  • تعداد غذاهای قابل قبول را افزایش دهید
  • برنامه ریزی فردی برای نحوه برخورد با تغذیه و معرفی غذاهای جدید
  • تنوع رژیم غذایی تقویت شده
  • بهبود عملکرد روانی و اجتماعی
  • بازیابی یا رشد وزن
  • رفع کمبودهای تغذیه ای

در حال حاضر مشتریان مجازی جدید با اختلالات خوردن و تغذیه از جمله Eating Alone (ARFID) می پذیرم. اگر سوالی دارید یا مایل به تعیین وقت هستید، لطفا با من در اینجا تماس بگیرید.