آنچه باید در مورد حساسیت به شیر و ماست بدانید

دسته‌بندی نشده


بسیاری از افراد به شیر حساسیت دارند. از آنجا که ماست نیز از شیر تخمیر شده تهیه می شود ، برخی از افرادی که ماست می خورند نیز ممکن است به شیر یا لاکتوز حساسیت داشته باشند.

حساسیت به شیر یکی از شایع ترین آلرژی ها در کودکان است. حساسیت به ماست در اصل به معنی حساسیت به محصولات لبنی است زیرا ماست از تخمیر شیر با باکتری موجود در ماست تهیه می شود.

با این حال ، گاهی اوقات علائم عدم تحمل لاکتوز با محصولات لبنی ممکن است ظاهر شود. هرکسی که علائم مربوط به آلرژی غذایی را نشان می دهد ، باید برای درمان به پزشک مراجعه کند.

در این مقاله ، علل ، علائم ، درمان ها و خطرات حساسیت به شیر ، ماست و لاکتوز را بررسی می کنیم.

حساسیت به شیر و ماست چیست؟

حساسیت به شیر گاو یا سایر فرآورده های تهیه شده از شیر گاو در نوزادان و کودکان شایع است. این حساسیت در 2.5 درصد از کودکان زیر سه سال مشاهده می شود. اگرچه حساسیت به شیر معمولاً با افزایش سن از بین می رود ، اما این مشکل می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

اگر کودک شما به شیر تازه اما نه گرم حساسیت دارد ، به احتمال زیاد به زودی حساسیت خود را به طور کامل از دست می دهد.

از سوی دیگر ، اگر شیر گاو آنتی بادی های زیادی در بدن او تولید کند ، این حساسیت ممکن است ادامه یابد. پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری سطح آنتی بادی ها و پیش بینی اینکه آیا حساسیت از بین می رود یا ادامه می یابد ، انجام دهد. یک متخصص آلرژی همچنین می تواند یک آزمایش شفاهی را در مطب کودک انجام دهد تا مشخص شود آیا حساسیت برطرف شده است یا خیر.

حساسیت به شیر واکنش بدن به پروتئین های موجود در آن است. هنگامی که یک فرد آلرژیک شیر مصرف می کند ، پروتئین موجود در شیر به ایمونوگلوبولین (IgE) آن متصل می شود. سیستم ایمنی بدن این را تهدیدی برای سلامتی بدن می داند که باعث واکنش آلرژیک می شود.

همچنین ببینید: تاثیر ورزش بر شیر مادر

منشأ غیر منتظره

بسیاری از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر حیوانات دیگر مانند بز و گوسفند نیز حساسیت دارند. علاوه بر این ، پروتئین شیر را می توان در محصولات دیگر یافت. چگونه:

  • ماهی تن؛
  • سوسیس ؛
  • گوشت فرآوری شده ؛
  • آدامس؛
  • نوشیدنی های بدنسازی و انرژی زا.

طبق قانون برچسب زنی و حفاظت از مصرف کننده در سال 2014 ، در صورت استفاده از شیر یا پروتئین شیر در تولید محصولات ، این موضوع باید در برچسب محصول قید شود.

با این حال ، این قانون در مورد محصولاتی که حاوی شیر یا پروتئین شیر بسیار کمی هستند به دلیل مشترک بودن ماشین تولید شیر یا محصولات آن با سایر محصولات اعمال نمی شود.

بنابراین ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از استفاده از محصولات جدید که ممکن است واکنش پذیر باشند ، محتاط باشند.

علائم:

علائم حساسیت به شیر می تواند خفیف یا شدید باشد و گاهی اوقات زندگی را تهدید می کند. این علائم معمولاً دو ساعت پس از مصرف شیر بروز می کند و شامل موارد زیر است:

  • کهیر و خارش ؛
  • معده درد ؛
  • معده درد ؛
  • اسهال

شیر گاو می تواند حساسیت شدیدتری به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم بیماری می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت پیشرفت کند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس یا مشکل در صحبت کردن ؛
  • گلو درد؛
  • حالت تهوع؛
  • سرگیجه سر ؛
  • احساس ضعف ؛
  • تپش قلب؛
  • فشار خون پایین.

هر کودک یا بزرگسالی با این علائم باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرد.

همچنین بخوانید: علائم و درمان آلرژی غذایی

رفتار

بهترین راه برای مقابله با حساسیت به شیر ، اجتناب از محصولات لبنی است. این محصولات عبارتند از:

  • شیر حیوانات ؛
  • ماست؛
  • پنیر؛
  • کره ؛
  • بستنی.

پزشک شما ممکن است داروهایی مانند آنتی هیستامین ها ، دیفن هیدرامین یا سیتریزین هیدروکلراید را برای افرادی که دارای آلرژی خفیف هستند تجویز کند.

در صورت حساسیت شدید به شیر که باعث آنافیلاکسی می شود ، درمان با اپی نفرین باید فوراً انجام شود. پزشک به شما توصیه می کند که همیشه یک تزریق کننده خودکار اپی نفرین همراه داشته باشید و به محض بروز علائم آنافیلاکسی شما را درمان کند.

2020 سازمان غذا و دارو هشدار ایمنی را صادر کرده و به مردم هشدار می دهد که نبولایزر خودکار اپی نفرین (به نام اپپنوژنیک ، اپیپنوژنیک و اپیپنوژنیک) ممکن است به درستی کار نکند. این می تواند از دریافت درمانی برای فرد جلوگیری کند که باید در مواقع ضروری جان او را نجات دهد.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. حساسیت به شیر در اثر واکنش بدن به پروتئین های موجود در آن ایجاد می شود ، اما در افرادی که به لاکتوز حساسیت ندارند ، روده کوچک به اندازه کافی لاکتاز ترشح نمی کند. لاکتاز آنزیمی است که قند شیر یا لاکتوز را تجزیه می کند.

علاوه بر این ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از همه محصولات لبنی اجتناب کنند ، اما افرادی که به لاکتوز حساسیت ندارند ممکن است نتوانند کلسیم مورد نیاز خود را دریافت کنند و ماست کمک می کند.

همچنین بخوانید: آیا محصولات لبنی بهترین منبع کلسیم برای استخوان های شما هستند؟

علائم

لاکتوز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا تخمیر می شود. علائم عدم تحمل لاکتوز عبارتند از:

  • تورم؛
  • اسهال ؛
  • تشکیل گاز در معده ؛
  • معده درد.

دلایل

آلرژی می تواند ژنتیکی باشد یا ناشی از آلرژی ثانویه باشد. چگونه:

  • بیماری کرون؛
  • بیماری سلیاک ؛
  • رادیوتراپی ؛
  • برخی از داروها ؛
  • تولد زودرس.

عدم تحمل لاکتوز طیفی است. برخی افراد محصولات لبنی را بهتر از دیگران تحمل می کنند. مطالعات نشان می دهد که برخی افراد می توانند تا 12 گرم لاکتوز در روز (میزان لاکتوز موجود در یک لیوان شیر) بدون هیچ علامتی مصرف کنند.

علاوه بر این ، طبق اعلام موسسه ملی دیابت و کلیه و گوارش آمریکا ، عدم تحمل لاکتوز اروپایی یا اروپایی کمتر است. آنها می گویند آمریکایی های این نژادها و گروه های قومی هضم لاکتوز را سخت تر می کنند:

  • اسپانیایی
  • لاتین ؛
  • آسیایی-آمریکایی ؛
  • سرخپوست آمریکایی ؛
  • آفریقایی آمریکایی.

جایگزین، گزینه ها

برخی از افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند ممکن است با محصولاتی که لاکتوز کمتری دارند مانند ماست و پنیر خشک مریض نشوند.

با تصفیه ماست یونانی در حین فرآوری ، آب پنیر حذف می شود. در نتیجه ، لاکتوز این محصول کم است. همچنین بافت سفتی از پنیر ایجاد می کند.

در مقاله ای که در سال 2018 در مورد انواع مختلف ماست منتشر شد ، آمده است که ماست یونانی کمترین میزان قند را در بین ماست ها دارد و 80 درصد این قند لاکتوز است. در نتیجه ، ماست یونانی می تواند انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد.

رفتار

افراد حساس باید در مورد کاهش لاکتوز در غذا با پزشک یا متخصص مشورت کنند. متخصص تغذیه ممکن است قرص های جایگزین لاکتاز را برای شما تجویز کند.

جایگزین های شیر

اکثر فروشگاه های مواد غذایی جایگزین های زیادی برای شیر گاو و محصولات حاوی آن دارند. مردم می توانند کره ، مارگارین ، شیر ، ماست و پنیر گیاهی را بدون محصولات لبنی بخرند.

به تشخیص پزشک ، ممکن است لازم باشد از شیر حیوانات دیگر مانند بزها که واکنش مشابهی دارند اجتناب شود.

در ایالات متحده ، اگر محصولی حاوی شیر باشد ، در لیست مواد تشکیل دهنده قرار می گیرد. مردم باید این لیست ها را با دقت بخوانند و مواردی را که می توانند باعث ایجاد حساسیت شوند ، مانند پروتئین شیر ، کازئین و لاکتوفرین بدانند ، که در نگاه اول ممکن است مشکلی به نظر نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *