آشنایی با تولید کورکومین آبی در پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام



ایسنا/ ایلام رئیس پژوهشکده گیاه شناسی و معطر دانشگاه ایلام گفت: دانش استخراج کورکومین به صورت محلول در آب در پژوهشکده گیاه شناسی و معطر دانشگاه ایلام موجود است که کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف غذایی و انواع دارویی دارد.

دکتر در گفت وگو با ایسنا، «فردین قنبری» گفت: کورکومین یک ماده طبیعی موجود در زردچوبه است که استفاده از آن را در اشکال غذایی و دارویی تسهیل می کند و حلالیت کم این ماده در سیستم های آبی یکی از محدودیت های اصلی است. کاربرد کورکومین

وی بیان کرد: آنتی ویروس، آنتی اکسیدان، ضد سرطان، کاهش دهنده سطح کلسترول خون و کبد، افزایش عملکرد سیستم ایمنی، پیشگیری از بیماری های قلبی، جلوگیری از آسیب به غشاهای بیولوژیکی با جلوگیری از پراکسیداسیون، خواص ضد التهابی و کاهش آرتریت روماتیسمی و محافظت در برابر آلزایمر. مرض. کورکومین یکی از مهمترین اثرات بیولوژیکی و دارویی است.

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام گفت: کورکومین یک پلی فنل آبگریز است که از ریزوم گیاه زردچوبه تقریباً در آب نامحلول است و خاصیت چربی دوستی کورکومین و حلالیت کم آن در آب دارد. فاز، جذب خوراکی این ماده به صورت غذای معمولی مانند پودر، کپسول و قرص بسیار کم است.

گنبری ادامه داد: در این پژوهشکده از نانوکپسولاسیون و تولید نانوحامل به عنوان حامل کورکومین برای افزایش حلالیت در محیط آبی و افزایش پایداری و جذب این ترکیب در دستگاه گوارش استفاده شد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر دانش تولید کورکومین به صورت محلول در آب در پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام موجود است که کاربردهای گسترده ای در صنایع غذایی و انواع مختلف داروها دارد.

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام گفت: در پژوهش حاضر برای افزایش حلالیت کورکومین در آب از مخلوط طبیعی غنی از ویتامین ها و اسیدهای آمینه بدون حلال استفاده شد، بنابراین می توان از آن استفاده کرد. برای تولید نوشیدنی های مفید استفاده می شود.

قنبری ادامه داد: این موفقیت مرهون تلاش و کوشش کارشناسان پژوهشگاه سرکار خانم دکتر زهرا طاهرینی و خانم دکتر. فرشته دارابی.

در انتهای پیام