آزمایش ژنتیکی غذا از هوا بازگردانده می شود



هنگامی که فضانوردان چینی Shenzhou-14 اواخر امسال به زمین بازگردند، بسته‌ای از مواد غذایی را که در فضا پرورش داده شده است، تحویل خواهند داد.

به گزارش ایسنا. چندی پیش، سه خدمه ماموریت Shenzhou-14 به نام‌های فرمانده ماموریت چن دونگ، لیو یانگ و کای ژوژ به ایستگاه فضایی تیانگونگ فرستاده شدند. انتظار می رود این فضانوردان به مدت شش ماه در آنجا بمانند تا وظیفه اتصال این ایستگاه فضایی بزرگ را به پایان برسانند. تاکنون این سه فضانورد بیش از ۷۰ روز در فضا بوده اند.

بسته هایی که از آخرین سفر طولانی به چین به زمین باز می گردند شامل برنج، سویا و سبزیجات و انواع مختلف باکتری های لازم برای نگهداری مواد غذایی است. انتخاب این مواد توسط “Beijing Capital Agribusiness & Foods Group” انجام شده است که هدف آن رشد گیاهان و میکروارگانیسم ها برای استفاده در تولید غذا و نوشیدنی است.

فرآیند رشد محصولات در فضا به معنای قرار دادن دانه ها در معرض تشعشعات کیهانی و میکروگرانش برای ایجاد جهش های ژنتیکی است.

پس از بازگرداندن این غذاها به زمین، دانشمندان تغییرات ژنتیکی را بررسی و ارزیابی خواهند کرد. غذای پرورش یافته در فضا برای مصرف انسان بی خطر است. “ژائو هوی” کارشناس آکادمی فناوری فضایی چین گفت که تغییرات دانه ها در فضا فقط در مواد ژنتیکی رخ می دهد.

چین که اکنون پرجمعیت ترین کشور جهان است، اولین تلاش خود را برای رشد غذا در فضا در سال ۱۹۸۷ انجام داد و بسته هایی از دانه ها را با ماهواره به فضا فرستاد و پس از پرتاب آنها را در معرض پرتوهای کیهانی به زمین بازگرداند. از آن زمان تاکنون، صدها دانه در ده ها ماهواره و ماهواره به فضا فرستاده شده است.

در طول سفرهای فضایی، دانه های گیاهان در معرض تشعشعات کیهانی و ریزگرانش قرار می گیرند که باعث جهش های ژنتیکی می شود. سفر فضایی یک مرحله کلیدی در پرورش فضایی است و به دنبال آن آزمایش های پرورشی روی زمین انجام می شود.

ایستگاه فضایی چین در حال حاضر از ماژول اصلی Tianhe، ماژول آزمایشگاهی Wentian، ماهواره Shenzhou-14 و ماهواره Tianzhou-4 تشکیل شده است.

در انتهای پیام